Hoe stel ik mij kandidaat?

Als je een sociale woning wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register van de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning wil kopen.

 

Inschrijvingsregister

Je kan doorlopend inschrijven in onze registers. Ook als er nog geen concrete bouwplannen zijn in de gemeente van jouw voorkeur, kan je je inschrijven. Je mag je in zoveel registers inschrijven als je wilt, ook in die van andere huisvestingsmaatschappijen. Per register betaal je 50 euro inschrijvingsgeld, die je nadien bij een aankoop terugkrijgt.

 

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. Onze registers zijn: Sint-Niklaas, Sint-Niklaas Mierennest, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Beveren, Kruibeke, Temse, Lokeren, Lokeren Sint-Jozefstraat.

 

Minstens in de oneven jaren (2021, 2023, …) actualiseren we de registers. Dan kijken we na of jouw inkomen nog aan de voorwaarden voldoet. Als je niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, dan schrappen we jouw kandidatuur.

 

Jouw gezinssituatie

Je kan inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde.
Ben je nog getrouwd maar ga je scheiden? Of ben je samenwonend maar ga je uit elkaar? Dan kan je individueel inschrijven. Jouw echtgenoot of partner mag de sociale woning dan niet mee kopen en de woning niet mee bewonen. 

Wenst u zich in te schrijven, neem dan contact op met één van de medewerkers en maak een afspraak. Onze medewerkers zullen dan op kantoor, samen met u, de procedure doorlopen.