Ik schrijf me in

Als je een woning wil aankopen, moet je ingeschreven zijn in het register van de gemeente waar je wil wonen.  

 

Inschrijvingsregister

Inschrijven in onze registers kan doorlopend. Ook als er nog geen concrete bouwplannen zijn in de gemeente van jouw voorkeur, kan je je al inschrijven. Je mag je in zoveel registers inschrijven als je wil, ook op die van andere huisvestingsmaatschappijen. Let op: per registratie betaal je 50 euro inschrijvingsgeld, die je bij een eventuele aankoop nadien terugkrijgt.

Per register waar je je inschrijft, krijg je een bewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en -datum. Onze registers: Sint-Niklaas, Sint-Niklaas Mierennest en Temse.

We updaten de registers geregeld – minstens in alle oneven jaren (2021, 2023). Als jouw inkomen op dat moment niet (meer) aan de voorwaarden voldoet, schrappen we jouw kandidatuur uit de lijst.

 

Jouw gezinssituatie

Je kan je inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde. Ben je nog getrouwd, maar ga je scheiden? Of ben je samenwonend, maar gaan jullie uit elkaar? Dan kan je je individueel inschrijven. Jouw echtgenoot of partner kan de sociale woning dan niet mee kopen en mag de woning niet mee bewonen.

Wil je je inschrijven? Neem dan contact op met een van onze medewerkers en maak een afspraak. Wij overlopen de werkwijze graag samen op kantoor.

Telefonisch: +32 3 777 25 92
E-mail: info@w-lm.be

 

Hoe verloopt mijn inschrijving?

  • Je ontvangt van ons het inschrijvingsbewijs met daarop jouw inschrijvingsnummer. Hou dit goed bij. 

    Jouw inschrijving wordt bevestigd nadat het inschrijvingsgeld is betaald.

  • Je komt op de lijst van jouw keuze terecht. De wachttijd hangt af van waar je wilt wonen en van de voorrangsregels.
  • Wij nemen contact met jou op wanneer een project in de gemeente van jouw keuze klaar is voor verkoop.