Projecten in uitvoering Sint-Niklaas

Monseigneur Stillemansstraat, 3 BEN appartementen

Ontwerper: Beco architecten

Aannemer: Vekemans bv

Bouwheer: Waasse Landmaatschappij

Aanvang der werken: 17 mei 2021

 

Het project bevindt zich in de Monseigneur Stillemansstraat in het centrum van Sint-Niklaas, op de plaats van het oude kantoor van de Waasse Landmaatschappij. De site ligt vlak bij het Heymanplein en de Carrefour supermarkt. De voorgevel van de halfopen bebouwing bevindt zich in de Monseigneur Stillemansstraat. De vrije zijgevel bevindt zich een semi-publieke straat die achterliggende garages ontsluit. 

De Waasse Landmaatschappij bouwt hier 3 appartementen met terras. 2 appartementen hebben 3 slaapkamers voor 4 personen. 1 appartement heeft 2 slaapkamers voor 4 pesronen. Het gelijkvloerse appartement heeft een stadstuin en is een aangepaste woning, geschikt voor rolstoelgebruikers. Alle appartementen hebben een berging en carport die bereikbaar is via de semi-private toegangsweg. 

De Cleenestraat, 14 BEN woningen

Ontwerper: MAN architecten

Aannemer: nv Recon Bouw

Bouwheer: Waasse Landmaatschappij

Aanvang der werken: 23 augustus 2021

 

De woningen situeren zich in een nieuwe verkaveling in Sint-Niklaas. De verkaveling wordt omsloten door de Cleenestraat en Wallenhof. De Waasse Landmaatschappij bouwt hier twee rijen woningen van telkens 7 woningen. Er werd gekozen voor een type doorzonwoning, dit om het contact met de straat te versterken. Alle woningen zijn van het type 3 slaapkamers voor 5 personen. Op het gelijkvloers bevinden zich de dag-functies. Op de eerste verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer, een tweepersoons slaapkamer, badkamer en wasberging. Op het tweede verdieping, onder het hellend dak, situeert zich de derde slaapkamer voor 1 persoon, een technische berging en een zolder. De woningen zijn visueel voorzien van een plint, die 1 bouwlaag hoog is. De tweede bouwlaag en het hellend dak wordt voorzien van leien. De woningen worden uitgevoerd in  zachte lichtere kleuren met een contrasterende kleur voor de ramen. In de tuinen voorzien we een tuinberging en een overdekte staanplaats voor fietsen. De tuinen worden achteraan ontsloten door een semi-openbare weg in dolomiet. Elke woning is voorzien van een autostaanplaats.