Kruibeke

Mercator, 10 BEN woningen

 

Ontwerper: Ring Partners Architecten, A1 Architecten

Aannemer: nog te bepalen

Bouwheer: Waasse Landmaatschappij

 

Op de vroegere site van rusthuis Mercator in de Gravin Margaretalaan en de Robrecht De Frieslaan in Rupelomde worden 10 sociale koopwoningen gebouwd.  

De woningen in de Robrecht De Frieslaan worden in dezelfde lijn gebouwd als de naastgelegen service flats.  Ze hebben een plat dak en zijn voorzien van zonnepanelen. 

In de Gravin Margaretalaan wordt de bouwlijn iets naar achteren geplaatst ten opzichte van de naastgelegen bebouwing.  Hier hebben de woningen een speels zaagdak, ook voorzien van zonnepanelen.  

 

Door de inplanting hebben alle woningen een private parkeerplaats en voortuintje.  In de tuinen is telkens een ruime private tuin-& fietsberging voorzien die toegankelijk is via een voet- & fietsweg.  Deze is bereikbaar via de trage weg, die door de gemeente voorzien wordt tussen de Geerard De Cremerstraat en de Gravin Margaretalaan.  

 

Het zijn doorzonwoningen met open keuken, waarbij ruimtelijkheid en licht voorop staat.  Vanuit de leefruimtes is er maximaal contact met de tuin.  

Op de verdieping zijn er 3 slaapkamers voor 5 personen.  Zowel op het gelijkvloers als op de verdieping is er voldoende bergruimte voorzien.  

De woningen zijn voorzien van hedendaagse technieken en comfort en het zijn BEN-woningen (bijna energie neutraal).  

 

De aanvang van de werken is voorzien in het najaar 2022 en de werken zullen ongeveer een jaar duren. 

 

Showing 0 Comment