De Cleenestraat, 14 BEN woningen

 

Ontwerper: MAN architecten

Aannemer: nv Recon Bouw

Bouwheer: Waasse Landmaatschappij

Aanvang der werken: 23 augustus 2021

 

De woningen situeren zich in een nieuwe verkaveling in Sint-Niklaas. De verkaveling wordt omsloten door de Cleenestraat en Wallenhof. De Waasse Landmaatschappij bouwt hier twee rijen woningen van telkens 7 woningen. Er werd gekozen voor een type doorzonwoning, dit om het contact met de straat te versterken.

 

Alle woningen zijn van het type 3 slaapkamers voor 5 personen. Op het gelijkvloers bevinden zich de dag-functies. Op de eerste verdieping bevinden zich de ouderslaapkamer, een tweepersoons slaapkamer, badkamer en wasberging. Op het tweede verdieping, onder het hellend dak, situeert zich de derde slaapkamer voor 1 persoon, een technische berging en een zolder.

 

De woningen zijn visueel voorzien van een plint, die 1 bouwlaag hoog is. De tweede bouwlaag en het hellend dak wordt voorzien van leien. De woningen worden uitgevoerd in  zachte lichtere kleuren met een contrasterende kleur voor de ramen. In de tuinen voorzien we een tuinberging en een overdekte staanplaats voor fietsen. De tuinen worden achteraan ontsloten door een wegel in dolomiet. Elke woning is voorzien van een autostaanplaats. 

Showing 0 Comment