In Verkoop

VTS Sint-Niklaas, 5 BEN woningen

 

Ontwerper: BLAF architecten + denc!-studio + Volt

Aannemer:  MEVACO Bouwbedrijf nv

Bouwheer:   Waasse Landmaatschappij

Aanvang der werken: 10 september 2018

Datum aktes: augustus 2021

NOG 1 WONING TE KOOP!

Het fabrieksgebouw maakt deel uit van het woongebied Vakschoolhof gelegen op de site van de vroegere Vrije Technische Scholen (VTS). Het ligt midden in het stadscentrum op enkele 10-tallen meters van de Grote Markt. Op deze site worden in totaal 63 woongelegenheden gerealiseerd via een samenwerkingsproject tussen publieke en private partners, zoals de stad Sint-Niklaas, Interwaas, de Waasse Landmaatschappij, de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting, bouwbedrijf Mevaco, …

Het is een autovrije woonsite. Er is geen garage, carport of staanplaats voorzien. Indien u meer informatie wil over het volledige project, kunnen wij u doorverwijzen naar de website www.devakschool.be.

Het oude Fabrieksgebouw is een beschermd monument dat werd omgebouwd tot 5 sociale koopwoningen. Het gebouw maakt ook deel uit van een beschermd stadsgezicht. Er zijn 4 woningen met 3 slaapkamers voor 5 personen en 1 woning met 2 slaapkamers voor 4 personen. Het project betreft enerzijds de renovatie en restauratie van het historische fabrieksgebouw, anderzijds de uitbreiding ervan met een nieuwbouwgedeelte waarin zich de keuken, badkamer en slaapkamers bevinden. Elke woning heeft een stadstuintje en een wintertuin onder de historische gewelven. Er is ook een gemeenschappelijke fietsenberging.

Er werden reeds 4 woningen verkocht.